Natjecanja

Učenice pjevanja na splitskim “Dalekim akordima”

Objavljeno: 23. 04. 2018.

Daleki akordi naziv je Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika koje se već 23 godine održava u Splitu i Kaštelima. Na ovogodišnjem natjecanju, održanom od 18. do 20. travnja za klaviriste, gitariste i pjevače, nastupile su dvije učenice Glazbene škole Slavonski Brod, obje učenice 2. razreda Odjela za pjevanje u klasi prof. Tihane Havelka Tudaković.

U vrlo jakoj konkurenciji, u kojoj su prednjačili natjecatelji iz Slovenije, Sandra Böhm osvojila je treću nagradu (44,83 boda), a Lana Ćato priznanje (31,33 boda). Natjecale su se u 1. kategoriji discipline Pjevanje te su nastupile u dvorani splitske Gradske vijećnice. A na natjecanju ih je za klavirom pratio prof. Andrej Šeper.

Osim natjecateljskog iskustva, učenice su imale priliku doživjeti svoju struku - pjevanje - u pravom svjetlu, posjetivši izvedbu opere Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca u Hrvatskom narodnom kazalištu Split.

Čestitamo učenicima i nastavnicima na uspjehu!

Tri tamburaša – tri nagrade

Objavljeno: 05. 04. 2018.

U Požegi je 26. i 27. ožujka održano 5. međunarodno natjecanje tamburaša solista i komornih sastava, koje organizira Glazbena škola Požega u suorganizaciji s Hrvatskom glazbenom udrugom Festival bunjevački pisama iz Subotice i Muzičkom akademijom u Zagrebu. Natjecanje za soliste održava se u sedam kategorija klasične glazbe i sedam kategorija folklorne glazbe u umjetničkoj obradi, a u dvjema disciplinama - bisernica i brač.

Trojica brodskih tamburaša predstavili su Glazbenu školu Slavonski Brod na ovom natjecanju. I osvojili sve tri nagrade!

Josip Matanović - 1. K kategorija, brač - prva nagrada (93,67 bodova)

Marko Nosić - 2. K kategorija, bisernica - druga nagrada (87,67 bodova)

Nikola Vincek - 3. K kategorija, bisernica - treća nagrada (76,20 bodova)

Čestitamo Josipu i Nikoli te njihovoj nastavnici Gorani Jagarinec, Marku u njegovom nastavniku Daliboru Timarcu te korepetitorici Ivani Bušić!

Prva nagrada na Virovitičkoj klavirijadi

Objavljeno: 05. 04. 2018.

Klavirski odjel Glazbene škole Jan Vlašimsky u Virovitici u utorak, 27. ožujka, organizirao je 6. međužupanijsko natjecanje mladih klavirista Virovitička klavirijadaNa natjecanju je sudjelovalo 69 učenika i 25 nastavnika iz osam glazbenih škola.

Naš učenik Josip Gregurić natjecao se u 3. kategoriji te je s 93,67 bodova osvojio prvu nagradu. I time nastavio odličan ovogodišnji natjecateljski niz.

Ocjenjivačko povjerenstvo i ove godine činile su Jelica Kuzmin, predsjednica povjerenstva, te članice Svetlana Relić i, nastavnica naše glazbene škole a ujedno i Josipova mentorica, Zdravka Tekić-Dadić

Čestitamo učeniku i nastavnici na postignutom uspjehu!