Natjecanja

Prva nagrada Lari Smolić u Puli

Objavljeno: 29. 04. 2018.

Prvom nagradom zasluženom na glazbenom natjecanju u Puli Glazbena škola Slavonski Brod zaokružila je natjecateljsku sezonu u ovoj školskoj godini.

Naime, Lara Smolić, učenica 6. razreda harmonike u klasi prof. Anite Krajnović osvojila je prvu nagradu na 43. međunarodnom susretu harmonikaša u Puli, održanom od 25. do 28. travnja u Domu hrvatskih branitelja. Lara je nastupila u C2 kategoriji (mlađi od 15 godina) u konkurenciji 18 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Poljske, Njemačke i Austrije te je svojim nastupom postigla 93,33 boda. Stručni ocjenjivački sud ove kategorije činili su Eleonora Santo, Mikela Uršič i Trajko Iljovski.

Čestitamo Lari i njezinoj nastavnici na postignutom uspjehu!

Treća nagrada na Memorijalu Jurica Murai

Objavljeno: 26. 04. 2018.

Gotovo 170 mladih pijanista iz šesnaest zemalja svijeta od SAD-a do Japana okupilo se u varaždinskoj Glazbenoj školi na Međunarodnom natjecanju pijanista Memorijal Jurica Murai. Natjecanje se održava od 23. do 28. travnja, a u jednoj od kategorija Glazbena škola Slavonski Brod imala je svog predstavnika.

Josip Gregurić, učenik 3. razreda u klasi prof. Zdravke Tekić-Dadić, natjecao se u Varaždinu u B kategoriji (11 godina i mlađi) te je s postignutih 86,10 bodova osvojio treću nagradu. U njegovoj su kategoriji sudjelovala ukupno 33 kandidata, najviše iz Slovenije i Hrvatske, dvoje kandidata iz Bosne i Hercegovine te natjecatelj iz Turske.

Čestitamo Josipu i njegovoj nastavnici na postignutom uspjehu!

Učenice pjevanja na splitskim “Dalekim akordima”

Objavljeno: 23. 04. 2018.

Daleki akordi naziv je Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika koje se već 23 godine održava u Splitu i Kaštelima. Na ovogodišnjem natjecanju, održanom od 18. do 20. travnja za klaviriste, gitariste i pjevače, nastupile su dvije učenice Glazbene škole Slavonski Brod, obje učenice 2. razreda Odjela za pjevanje u klasi prof. Tihane Havelka Tudaković.

U vrlo jakoj konkurenciji, u kojoj su prednjačili natjecatelji iz Slovenije, Sandra Böhm osvojila je treću nagradu (44,83 boda), a Lana Ćato priznanje (31,33 boda). Natjecale su se u 1. kategoriji discipline Pjevanje te su nastupile u dvorani splitske Gradske vijećnice. A na natjecanju ih je za klavirom pratio prof. Andrej Šeper.

Osim natjecateljskog iskustva, učenice su imale priliku doživjeti svoju struku - pjevanje - u pravom svjetlu, posjetivši izvedbu opere Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca u Hrvatskom narodnom kazalištu Split.

Čestitamo učenicima i nastavnicima na uspjehu!