Novosti

Obavijest – nastavni dani

Objavljeno: 19. 12. 2019.

Obavijest za sve učenike OGŠ i SGŠ

Zadnji dan nastave u prvom polugodištu je ponedjeljak, 23. 12. 2019.

Prvi nastavni dan u drugom polugodištu je utorak, 7. 1. 2020.

Velik uspjeh na državnom natjecanju

Objavljeno: 10. 12. 2019.

Trio harmonika - Ivan Horvat, Lara Smolić i Gabrijel Sočković - osvojili su drugu nagradu na državnom natjecanju!

U konkurenciji devet raznovrsnih trija iz Zagreba, Pule, Šibenika, Virovitice i Rijeke, u 2. kategoriji ocijenjeni su s izvrsnih 96,80 bodova. Natjecanje je održano 6. i 7. prosinca 2019. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Čestitamo ekipi, ali i njihovom mentoru Marijanu Beloviću, na ovom fantastičnom uspjehu!

Sedam priznanja na Natjecanju iz povijesti glazbe

Objavljeno: 14. 11. 2019.

Šest učenica Glazbene škole Slavonski Brod sudjelovalo je na 9. hrvatskom natjecanju iz povijesti glazbe koje je 13. studenog 2019. godine održano u Bjelovaru u organizaciji Glazbene škole Vatroslava Lisinskog.

Katarina Aračić i Lana Ćato (4. r. SGŠ), Ana Lukšić (3. r. SGŠ) te Nina Makovičić, Lara Smolić i Petra Vačić (2. r. SGŠ) pokazale su svoje znanje o velikanu hrvatske glazbene baštine - Vatroslavu Lisinskom, koji je bio tema Velikog natjecanja, i to u godini u kojoj obilježavamo 200 godina od njegova rođenja. Uz to, Katarina Aračić sudjelovala je i na Malom natjecanju čija je tema bio glazbenik i kantautor Neil Young.

Sve su učenice dobile priznanja za sudjelovanje. Ali i nešto puno važnije - nova znanja koja će im otvoriti nove vidike. Ukupno je 38 učenika sudjelovalo na Velikom, a 14 na Malom natjecanju. Stoga čestitke treba uputiti svim natjecateljima iz Zagreba, Zadra, Siska, Karlovca, Slavonskog Broda, Križevaca i Bjelovara, kao i njihovim mentorima među kojima je prof. Mirta Špoljarić iz Slavonskog Broda.