Novosti

Snimka zagrebačke ”Bersiane”

Objavljeno: 19. 02. 2019.

Želite čuti i vidjeti kako je bilo na Bersiani?

Snimku koncerta u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu možete pogledati na facebook stranici Glazbene škole Blagoja Berse!

Izvrsna Bersiana u Hrvatskom glazbenom zavodu

Objavljeno: 18. 02. 2019.

Drugi koncert projekta Bersiana s uspjehom je i velikim odobravanjem održan prošloga petka, 15. veljače, u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.

Čestitamo svim učenicima i nastavnicima na velikom trudu i lijepom muziciranju! 

A za mjesec dana vidimo se na završetku projekta u Zadru!

Radionica ”Učimo kako učiti”

Objavljeno: 13. 02. 2019.

U našoj školi je u petak, 8. veljače, od 19.30 do 20.30 sati održana radionica o organizaciji vremena i ciljevima učenja u sklopu modula Učimo kako učiti.

Radionici su prisustvovali zainteresirani učenici svih uzrasta. Sudjelovalo je 16 učenika i jedna nastavnica. Radionica je bila koncipirana kao individualni i grupni rad. U uvodnom dijelu radionice svi učenici su sudjelovali u istoj aktivnosti asocijacija dok su u središnjem dijelu učenici bili podijeljeni u grupe prema uzrastu. Učenici su radili individualno i grupno na tekstovima, a potom smo zajedno razmijenili mišljenja i tražili pouku temi prikladne priče:

Drvosječa je cijeli dan pilio drva u šumi tupom pilom koja slabo pili. Jako se mučio i trebalo mu je puno vremena za svako drvo. Kada je prolaznik to vidio upitao ga je: "Zašto ne staneš i ne naoštriš tu pilu, bit će ti lakše i brže ćeš piliti?" Drvosječa je tužno slegnuo ramenima i odgovorio mu: "Nemam vremena za oštriti, imam još puno drva za prepiliti." (Preuzeto iz časopisa Otrovno pero, veljača 2017.)

Na kraju su u grupama izrađivali umne mape o onom što su usvojili tijekom radionice. Učenici su dobili primjere tjednog plana za organizaciju vremena koji im mogu poslužiti u lakšoj organizaciji svakodnevnih obaveza. Tijekom kratke pauze trio harmonika je odsvirao skladbu Mjesečina Blagoja Berse, originalno pisanu za zbor a cappella.

Radionica je bila uspješna, nadam se da je učenicima bila zanimljiva i korisna, a i u budućnosti planiramo organizirati ovakve pedagoške radionice prema potrebama učenika. Svi prijedlozi o temama su dobrodošli, a termine ćemo dogovoriti zajednički!

:)

 

Pedagoginja Anita Oreč