Bajkoviti dani u Glazbenoj školi

Objavljeno: 19. 04. 2013.

Prije stotinu godina književnica Ivana Brlić-Mažuranić napisala je jedan od najpoznatijih romana hrvatske dječje književnosti, priču o postolarskom šegrtu Hlapiću koji je otišao u svijet razgaziti crne čizmice i potražiti ljepšu budućnost. Na svom je putu susreo dobre i loše ljude, a upravo zato što je bio "malen kao lakat, veseo kao ptica, hrabar kao Kraljević Marko, mudar kao knjiga, a dobar kao sunce", svojom je dobrotom i mudrošću na neki čudnovat, samo dječjem umu svojstven, način uspio premostiti mnoge jazove i pokazati da se dobrota uvijek isplati.

Ove godine manifestacija U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić, koja se održava od 14. do 20. travnja u Slavonskom Brodu, u znaku je Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića, čija se tematika provlači kroz predstave, knjige, stripove, izložbe, radionice, pričaonice i još mnogo toga. Slavlju se pridružila i Glazbena škola Slavonski Brod, održavši tri glazbene slušaonice 15., 16. i 17. travnja u Velikoj dvorani škole, namijenjene uglavnom djeci vrtićkog uzrasta, ali i svima drugima zainteresiranima.

Na našoj pozornici u postolarskoj su radionici glumili i zasvirali Hlapić, Gita, postolar Mrkonja i Majstorica, a nije izostao ni Crni čovjek, koji je Hlapiću ukrao čizmice. Nastupili su mnogi učenici osnovne i srednje glazbene škole, pokazavši svu raznolikost glazbe koja svakodnevno odzvanja našim učionicama. Zazvučale su gitare, harmonike, klaviri, flaute, violine i tambure, a naše muziciranje zaokružili smo i pjesmom (pogled u galeriju).

Do iduće godine i novog bajkovitog svijeta Ivaninih dana u Slavonskom Brodu, šaljemo vam veliki pozdrav iz postolarsko-glazbene radionice!

« Vrati se na prethodnu stranicu