Čestitke svim mladim gitaristima

Objavljeno: 02. 04. 2018.

Zadnji nastavni dan prije proljetnog odmora, 28. ožujka, bio je u znaku glazbe za gitaru. Tog dana Glazbena škola Slavonski Brod bila je domaćin jubilarne 10. međužupanijske smotre mladih gitarista Slavonije i Baranje. Iz deset glazbenih škola nastupilo je ukupno 45 gitarista osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

U pratnji svojih nastavnika doputovali su učenici iz Osnovne glazbene škole Matije Petra Katančića iz Valpova, Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi August Harambašić iz Donjeg Miholjca, Osnovne glazbene škole Milka Kelemena iz Slatine, Osnovne glazbene škole Kontesa Dora iz Našica, Glazbenog odjela Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, Glazbenog odjela Osnovne škole Mate Lovraka iz Nove Gradiške, Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka, Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice i Glazbene škole Požega. A od domaćina, učenika Glazbene škole Slavonski Brod, na smotri su nastupili David Bikčević (2. razred, nast. Berislav Štimac), Ivan Vištica (5. razred, nast. Paulina Kovačević), Matea Ećimović (6. razred, nast. Vladimir Jevicki) i Lea Pocintela (6. razred, nast. Berislav Štimac).

Pozdravne riječi na samom početku ove glazbene manifestacije uputili su ravnateljica Mirela Jagodić i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić, a prigodnim tekstom u popratnoj knjižici Smotre publici i sudionicima obratio se i prof. Ante Čagalj, na čiji je poticaj Smotra pokrenuta 2000. godine.

Zahvaljujemo svim učenicima, njihovim nastavnicima i školama što su se i ovoga puta odazvali pozivu! Sada nas čeka put ka sljedećem jubileju - počevši već za dvije godine, na 11. međužupanijskoj smotri mladih gitarista Slavonije i Baranje.

« Vrati se na prethodnu stranicu