Fantastičan uspjeh “Bersiane” u Slavonskom Brodu

Objavljeno: 19. 11. 2018.

Zajedničkim koncertom u petak, 16. studenoga 2018. godine učenici triju glazbenih škola na veličanstven su način obilježili službeni početak projekta Bersiana - projekta kojim će tijekom školske 2018./2019. godine obilježiti 145 godina od rođenja i 85 godina od smrti istaknutog hrvatskoga skladatelja Blagoja Berse, ali i 10 godina postojanja srednje glazbene škole u Slavonskom Brodu.

Višemjesečne pripreme učenika i profesora Glazbene škole Slavonski Brod, Glazbene škole Blagoja Berse iz Zagreba i Glazbene škole Blagoje Bersa iz Zadra kulminirale su na koncertu u čijem je programu nastupilo oko 170 učenika i profesora spomenutih triju škola. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a publika je srdačnim pljeskom nagradila svaki nastup.

Čestitamo svim učenicima na izvrsnim izvedbama i profesorima koji su ih pripremili!

Zahvaljujemo glazbenim školama iz Zagreba i Zadra na ostvarenju ove prekrasne suradnje koja će se nastaviti koncertima u Zagrebu (u veljači 2019.) i Zadru (u ožujku 2019.).

Također zahvaljujemo svima koji su nam pružili podršku pri realizaciji Bersiane - Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Brodsko-posavskoj županiji i Gradu Slavonskom Brodu, također Galeriji umjetnina Grada Slavonskog Broda koja je omogućila našim gostima iz Zagreba i Zadra posjet Spomen-domu Dragutina Tadijanovića uz stručno vodstvo Miroslava Bjelobrka, Turističkoj zajednici Grada Slavonskog Broda koja je omogućila turistički obilazak brodske Tvrđave i centra grada uz stručno vodstvo Vere Pudić, zatim Croatia Recordsu te Hrvatskom društvu skladatelja i Cantusu koji su donirali CD-izdanja svakom učeniku i profesoru sudioniku Bersiane, te Hrvatskom muzikološkom društvu koje je podržalo ideju projekta i akademiku Stanislavu Tuksaru, predsjedniku Društva, koji je napisao nadahnut i pohvalan tekst u popratnoj programskoj knjižici.

Zahvaljujemo i svim medijima koji su popratili ovo jedinstveno događanje.

Na kraju, zahvaljujemo i vama, vjernoj publici koja je došla podržati ljepotu zajedničkog muziciranja mladih glazbenika iz Slavonskog Broda, Zagreba i Zadra.

Prilog o koncertu - SBTV

Prilog o koncertu - HTV

« Vrati se na prethodnu stranicu