Izvrstan uspjeh na harmonikaškom natjecanju u Daruvaru

Objavljeno: 17. 05. 2017.

Uskoro se bliži kraj nastavne godine, ali nagrade ne prestaju pristizati u Glazbenu školu Slavonski Brod. Ovoga puta za to su zaslužni mladi harmonikaši, koji su se s izvrsnim rezultatima vratili s 8. hrvatskog natjecanja za harmoniku koje je održano 12. i 13. svibnja u Daruvaru.

Kao solisti predstavili su se učenici prof. Anite Krajnović. Zvonimir Kurkutović, učenik 3. razreda, osvojio je drugu nagradu u A kategoriji (24 natjecatelja) s osvojena 84 boda. A Lara Smolić, učenica 5. razreda, osvojila je prvu nagradu u B kategoriji (27 natjecatelja) s osvojenih 90 bodova.

Glazbena škola Slavonski Brod imala je i predstavnika među komornim sastavima (kategorija D), što je nova disciplina na ovom natjecanju. Riječ je o Triju harmonika Glazbene škole Slavonski Brod koji čine Luka Brnjić (4. r. SGŠ), Martin Norac (4. r. SGŠ) i Ivan Horvat (1. r. SGŠ) koje je pripremio njihov mentor prof. Marijan Belović. Sa zasluženih 90 bodova Trio harmonika osvojio je prvu nagradu.

Možemo zaključiti da je daruvarsko natjecanje bilo izuzetno uspješno za brodske harmonikaše, ali i za Glazbenu školu koja se može pohvaliti ne samo ovim izvrsnim rezultatima svojih učenika i nastavnika, već i činjenicom da je u radu ovogodišnjeg ocjenjivačkog suda nekih kategorija sudjelovao naš profesor Marijan Belović. A poziv za takvu dužnost doista je čast vrijedna pažnje.

« Vrati se na prethodnu stranicu