Josip i Marko izvrsno predstavili Glazbenu školu

Objavljeno: 30. 04. 2018.

Glazbeno učilište Elly Bašić iz Zagreba svake godine priređuje jedan od svojih koncerata u suradnji s gostujućim glazbenim školama. Bilo je tako i ove nedjelje, 29. travnja, kada su priredili koncertnu večer u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.

U programu su sudjelovali njihov gudački, harmonikaški i simfonijski orkestar te Ansambl za ranu glazbu i Zbor srednje škole. Među pozvanim gostima bili su Gudački orkestar Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba sa solistom Brunom Škrapićem na fagotu, potom klavirist Mihael Žipovski iz Umjetničke škole Poreč, a Glazbenu školu Slavonski Brod predstavila su dvojica uspješnih i nagrađivanih mladih tamburaša. Priliku za nastup u prekrasnoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda, jedne od najstarijih i najuglednijih glazbenih institucija u Hrvatskoj, imali su Josip Matanović (2. r. OGŠ, nast. Gorana Jagarinec) i Marko Nosić (4. r. OGŠ, nast. Dalibor Timarac). Josip je na braču izveo Romansu Natalyje Baklanove u obradi Saše Botičkog, a Marko se na bisernici predstavio izvedbom tradicijskog Rumunjskog plesa br. 1 u obradi Stipana Jaramazovića. Obojici učenika sigurnu je pratnju za klavirom pružila profesorica Ivana Bušić.

Izvrsnim nastupima punima muzikalnosti Josip i Marko privukli su pažnju publike koja ih je nagradila velikim pljeskom i brojnim čestitkama po završetku koncerta. I to u instituciji koja se nekada davno, u 19. stoljeću, dičila vrsnim amaterskim tamburaškim orkestrima. Time je još jednom potvrđeno kako se od tambure u umjetničkoj glazbi može mnogo očekivati i mnogo dobiti.

Galerija

« Vrati se na prethodnu stranicu