Maturantica Ana Ereš državna je prvakinja iz povijesti

Objavljeno: 19. 04. 2019.

Da, dobro ste pročitali - povijesti!

Ana Ereš, učenica 4. r. Odjela za teorijske glazbene predmete, sudjelovala je na Državnom natjecanju iz povijesti u kategoriji samostalnih istraživačkih radova i u konkurenciji 14 radova učenika srednjih škola iz čitave Hrvatske osvojila je 1. mjesto.

Na državno natjecanje, održano od 15. do 17. travnja 2019. u Zadru, pozvana je s radom Tajni život Wopaternija: susret prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u dodiru zvuka, u kojemu je ispričala priču o zanemarenom povijesnom klaviru bečkoga graditelja Josepha Wopaternija koji se nalazi u vlasništvu obitelji Golubić u Slavonskom Brodu. Rad je izradila pod mentorstvom prof. Mirte Špoljarić.

Ovo je velik uspjeh i poticaj za Anu koja namjerava nastaviti svoj put glazbenog obrazovanja na nekoj od akademija, ali i velik uspjeh za Glazbenu školu Slavonski Brod kojoj je ovo drugi put da u kategoriji samostalnih istraživačkih radova predstavlja svoju županiju na državnom natjecanju.

Uz brojne pohvale koje je dobila od članova državnog povjerenstva, najljepši poklon Ani je priredila njezina obitelj - prigodnu ''klavirsku tortu''!

Treba istaknuti i izvrstan uspjeh drugog predstavnika našega grada i županije na Državnom natjecanju iz povijesti. Domagoj Marić, učenik 3. razreda Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića, osvojio je 3. mjesto u svojoj kategoriji (pisana provjera znanja, 3. skupina). Pripremao se pod mentorstvom prof. Drage Jonjića, a Domagoju je ovo već treći put zaredom da je nagrađen na Državnom natjecanju iz povijesti.

Uz čestitke učenicima i njihovim mentorima, treba zahvaliti i prof. Jeleni Jakovljević iz Gimnazije Matija Mesić, članici državnog povjerenstva, na odličnoj organizaciji puta i pruženoj podršci.

''Moćna gomilica'' iz Slavonskog Broda na izvrstan je način predstavila Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju!

Evo i nekoliko fotografija...

« Vrati se na prethodnu stranicu