Nagrađen maturalni rad Ire Panthy

Objavljeno: 16. 07. 2016.

Završni rad Ire Panthy nagrađen je na 23. natječaju Ogranka Matice hrvatske u Slavonskom Brodu za najbolje maturalne i završne radove u školskoj 2015./2016. godini. Na natječaju su sudjelovala 43 učenika iz 6 srednjih škola s područja Slavonskog Broda s 43 maturalna i završna rada. Nagrađena su ukupno 23 učenika iz Ekonomsko-birotehničke škole, Tehničke škole, Obrtničke škole, Industrijsko-obrtničke škole, Srednje škole Matije Antuna Reljkovića te kao jedina učenica iz Glazbene škole Slavonski Brod - Ira Panthy.

U obrazloženju dodjele nagrade Ira je pohvaljena za izuzetno kvalitetan i stručan pristup odabranoj temi - Crkvena zborska glazba Sergeja Rahmanjinova - pristup koji čak nadilazi razinu maturalnog rada.

Svečana dodjela nagrada održana je 12. srpnja u dvorani Državnog arhiva u Slavonskom Brodu, a u popratnom glazbenom dijelu programa nastupile su još dvije učenice Glazbene škole Slavonski Brod, učenice Odjela za teorijske glazbene predmete, k tomu još i sestre. Elena Wachtler, učenica 1. r. SGŠ, odsvirala je klavirsku skladbu Chopin Roberta Schumanna, a Erika Wachtler, učenica 2. r. SGŠ, predstavila se dvjema vlastitim klavirskim skladbama.

Priznanja za sudjelovanje u natječaju također su dobili mentorica prof. Mirta Špoljarić i Glazbena škola Slavonski Brod.

« Vrati se na prethodnu stranicu