Odjel za harmoniku

Matej Dančević osvojio prvu nagradu

Objavljeno: 12. 05. 2019.

Na 10. hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru Matej Dančević, učenik 2. razreda u klasi prof. Marijana Belovića, osvojio je prvu nagradu.

Natjecanje je održano u petak, 10. svibnja, u dvorani Hotela Termal u Daruvaru, a bilo je to prvo Matejevo natjecateljsko iskustvo. Natjecao se u A kategoriji, u konkurenciji čak 35 natjecatelja, te je s postignuta 93 boda bio na desetom mjestu.

Čestitamo Mateju i njegovom nastavniku na izvrsnom rezultatu!

Na Glazbenom tjednu u Osijeku

Objavljeno: 10. 05. 2019.

Glazbena škola Franje Kuhača iz Osijeka i ove je godine priredila Koncert učenika glazbenih škola Slavonije i Baranje u sklopu 63. Glazbenog tjedna. Bilo je to u srijedu, 8. svibnja u poslijepodnevnim satima.

Sudjelovali su učenici iz Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Đakova, Našica, Požege, Slatine, Valpova, Vukovara, Županje i Osijeka, a našu su školu predstavili Ivan Gregurić na klaviru (1. razred, nastavnica Zdravka Tekić-Dadić) i Matej Dančević na harmonici (2. razred, nastavnik Marijan Belović).

Ivan je bio jedini učenik 1. razreda na ovome koncertu, a Matej najmlađi od četvero harmonikaša.

Trodnevni seminar Miljana Bjeletića

Objavljeno: 25. 02. 2019.

Vikend koji je iza nas bio je u znaku harmonike. Profesor Miljan Bjeletić održao je u našoj školi seminar za učenike Odjela za harmoniku na kojemu su sudjelovali učenici različitih uzrasta osnovne i srednje glazbene škole. Riječ je o redovitom seminaru koji svake godine organiziraju naši nastavnici Anita Krajnović i Marijan Belović.

Na seminaru su sudjelovali učenici 1. razreda Moreno Majstorić, Josip Markeljević i Marko Rosandić, učenici 2. razreda Stela Čerin, Matej Dančević, Filip Ferković, Luka Vlajnić, Mihael Milas i Niko Junačko, učenik 3. razreda Željko Hančar, učenik 5. razreda Zvonimir Kurkutović i učenica 6. razreda Karmela Bošnjak, a od srednjoškolaca bili su to učenici 1. razreda Lara Smolić i Gabrijel Sočković te učenik 3. razreda Ivan Horvat. Troje srednjoškolaca sudjelovali su i kao komorni trio. Seminaru su se pridružili i učenici glazbenih škola iz Daruvara i Požege.

Hvala profesoru Bjeletiću, dugogodišnjem prijatelju naše škole, na uspješnom trodnevnom seminaru s učenicima!