Odjel za harmoniku

Prva nagrada Lari Smolić u Puli

Objavljeno: 29. 04. 2018.

Prvom nagradom zasluženom na glazbenom natjecanju u Puli Glazbena škola Slavonski Brod zaokružila je natjecateljsku sezonu u ovoj školskoj godini.

Naime, Lara Smolić, učenica 6. razreda harmonike u klasi prof. Anite Krajnović osvojila je prvu nagradu na 43. međunarodnom susretu harmonikaša u Puli, održanom od 25. do 28. travnja u Domu hrvatskih branitelja. Lara je nastupila u C2 kategoriji (mlađi od 15 godina) u konkurenciji 18 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Poljske, Njemačke i Austrije te je svojim nastupom postigla 93,33 boda. Stručni ocjenjivački sud ove kategorije činili su Eleonora Santo, Mikela Uršič i Trajko Iljovski.

Čestitamo Lari i njezinoj nastavnici na postignutom uspjehu!

Na Glazbenom tjednu u Osijeku

Objavljeno: 20. 04. 2018.

Tradicija Glazbenog tjedna u Osijeku, kojim Glazbena škola Franje Kuhača obilježava svoj Dan škole, traje kontinuirano već 62 godine. Respektabilna je to tradicija u kojoj je često sudjelovala i Glazbena škola Slavonski Brod, jer jedan dan u tjednu osječka škola uvijek posveti gostujućim glazbenim školama iz Slavonije i Baranje.

Ove godine Glazbeni tjedan otvoren je 16. travnja Koncertom učenika glazbenih škola Slavonije i Baranje, među kojima su bili Beli Manastir, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Pakrac, Požega, Slatina, Slavonski Brod, Valpovo, Vinkovci, Vukovar, Županja i naravno domaćin - Osijek. Tog je popodneva odsvirano i otpjevano 30 raznovrsnih glazbenih točaka.

Našu školu predstavljali su učenici tambure i harmonike. Škotski ples L. van Beethovena u obradi D. Kujundžića izveo je Josip Matanović na braču, učenik 2. razreda OGŠ u klasi prof. Gorane Jagarinec. Josipa je za klavirom pratila prof. Ivana Bušić. Stavak Patnje iz Ruskih skica E. Derbenka na harmonici je izvela Lara Smolić, učenica 6. razreda OGŠ u klasi prof. Anite Krajnović.

Zahvaljujemo se osječkoj školi na pozivu i ugodnom gostoprimstvu te s veseljem očekujemo njihov skori dolazak na proslavu našega Dana škole!

Uspjesi na regionalnom natjecanju

Objavljeno: 27. 02. 2018.

Na ovogodišnjem regionalnom natjecanju u sklopu 56. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, koje svake godine organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, sudjelovale su tri učenice osnovne Glazbene škole Slavonski Brod, u disciplinama harmonike i flaute.

U Zagrebu je 19. veljače održano natjecanje za harmonikaše. Naša učenica Lara Smolić, učenica 6. razreda u klasi prof. Anite Krajnović, osvojila je treću nagradu. Natjecala se u 3. kategoriji te je postigla 77,80 bodova.

Istoga tjedna, 23. veljače u Jastrebarskom, započelo je natjecanje za puhače. U disciplini flaute sudjelovale su dvije učenice. Elza Lakušić, učenica 6. razreda, osvojila je drugu nagradu u 3. kategoriji (84,70 bodova), a Ana Vojtkuf Peranović, učenica 4. razreda, osvojila je drugu nagradu u 2. kategoriji (87,60 bodova). Obje su učenice prof. Maje Fabris, a na natjecanju ih je za klavirom pratio prof. Frano Fabris.

Čestitamo učenicama i mentoricama na postignutom uspjehu!

Zaposlenici

Marijan Belović, prof.
Anita Krajnović, prof.