Odjel za klavir

Treća nagrada na Memorijalu Jurica Murai

Objavljeno: 26. 04. 2018.

Gotovo 170 mladih pijanista iz šesnaest zemalja svijeta od SAD-a do Japana okupilo se u varaždinskoj Glazbenoj školi na Međunarodnom natjecanju pijanista Memorijal Jurica Murai. Natjecanje se održava od 23. do 28. travnja, a u jednoj od kategorija Glazbena škola Slavonski Brod imala je svog predstavnika.

Josip Gregurić, učenik 3. razreda u klasi prof. Zdravke Tekić-Dadić, natjecao se u Varaždinu u B kategoriji (11 godina i mlađi) te je s postignutih 86,10 bodova osvojio treću nagradu. U njegovoj su kategoriji sudjelovala ukupno 33 kandidata, najviše iz Slovenije i Hrvatske, dvoje kandidata iz Bosne i Hercegovine te natjecatelj iz Turske.

Čestitamo Josipu i njegovoj nastavnici na postignutom uspjehu!

Mladi pijanisti gostovali u Slatini i Varaždinu

Objavljeno: 24. 04. 2018.

Međužupanijska smotra mladih pijanista u Slatini proslavila je u srijedu, 18. travnja, desetu obljetnicu održavanja. Na smotri u organizaciji Glazbene škole Milka Kelemena nastupilo je 63 mladih pijanista u pet kategorija iz glazbenih škola iz Donjeg Miholjca, Đakova, Našica, Nove Gradiške, Osijeka, Pakraca, Požege, Slatine, Slavonskog Broda, Valpova, Vinkovaca, Virovitice i Vukovara.

Glazbenu školu Slavonski Brod predstavili su Ramona Bićanić (2. razred, nastavnica Marta Galić), Josip Gregurić (3. razred, nast. Zadravka Tekić-Dadić), Ana Bogdanić (4. razred, nast. Frano Fabris) i Marko Opačak (6. razred, nast. Zdravka Tekić-Dadić).

U sklopu smotre održano je Međužupanijsko stručno vijeće nastavnika klavira glazbenih škola, na kojemu je Jelica Kuzmin, profesorica iz zagrebačke Glazbene škole Pavla Markovca, održala predavanje o tehničkom razvoju učenika klavira kroz rad na etidama i skalama. Ona je, također, nakon svake kategorije dala i svoj komentar o učenicima i njihovim nastupima.

Samo dva dana nakon boravka u Slatini, dvoje naših učenika klavira sudjelovalo je na Festivalu mladih pijanista koji je u subotu, 20 travnja, održan u Varaždinu. Kratkim nastupima našu su školu predstavili Josip Gregurić i Ana Bogdanić. Značajan broj učenika iz glazbenih škola od istočne Slavonije do Krapine na sjeveru te Rovinja i Poreča u Istri pokazali su što se i kako radi u njihovim školama, a učenički koncerti bili su prožeti stručnim predavanjima Ivane Godec-Vinceković iz varaždinske glazbene škole, Marije Brcko iz zagrebačke Škole za balet i ritmiku te profesora na Muzičkoj akademiji u Zagrebu Jakše Zlatara i Srđana Filipa Čaldarovića.

Prva nagrada na Virovitičkoj klavirijadi

Objavljeno: 05. 04. 2018.

Klavirski odjel Glazbene škole Jan Vlašimsky u Virovitici u utorak, 27. ožujka, organizirao je 6. međužupanijsko natjecanje mladih klavirista Virovitička klavirijadaNa natjecanju je sudjelovalo 69 učenika i 25 nastavnika iz osam glazbenih škola.

Naš učenik Josip Gregurić natjecao se u 3. kategoriji te je s 93,67 bodova osvojio prvu nagradu. I time nastavio odličan ovogodišnji natjecateljski niz.

Ocjenjivačko povjerenstvo i ove godine činile su Jelica Kuzmin, predsjednica povjerenstva, te članice Svetlana Relić i, nastavnica naše glazbene škole a ujedno i Josipova mentorica, Zdravka Tekić-Dadić

Čestitamo učeniku i nastavnici na postignutom uspjehu!

Zaposlenici

Ivana Bušić, mag. mus.
Marta Galić, prof.
Frano Fabris, mag. mus.
Dubravka Kolesarić, prof.
Božena Matošević, prof.
Andrej Šeper, mag. mus.
Zdravka Tekić Dadić, prof.
Toni Toplak, mag. mus.