Odjel za klavir

Mladi pijanisti gostovali u Slatini i Varaždinu

Objavljeno: 24. 04. 2018.

Međužupanijska smotra mladih pijanista u Slatini proslavila je u srijedu, 18. travnja, desetu obljetnicu održavanja. Na smotri u organizaciji Glazbene škole Milka Kelemena nastupilo je 63 mladih pijanista u pet kategorija iz glazbenih škola iz Donjeg Miholjca, Đakova, Našica, Nove Gradiške, Osijeka, Pakraca, Požege, Slatine, Slavonskog Broda, Valpova, Vinkovaca, Virovitice i Vukovara.

Glazbenu školu Slavonski Brod predstavili su Ramona Bićanić (2. razred, nastavnica Marta Galić), Josip Gregurić (3. razred, nast. Zadravka Tekić-Dadić), Ana Bogdanić (4. razred, nast. Frano Fabris) i Marko Opačak (6. razred, nast. Zdravka Tekić-Dadić).

U sklopu smotre održano je Međužupanijsko stručno vijeće nastavnika klavira glazbenih škola, na kojemu je Jelica Kuzmin, profesorica iz zagrebačke Glazbene škole Pavla Markovca, održala predavanje o tehničkom razvoju učenika klavira kroz rad na etidama i skalama. Ona je, također, nakon svake kategorije dala i svoj komentar o učenicima i njihovim nastupima.

Samo dva dana nakon boravka u Slatini, dvoje naših učenika klavira sudjelovalo je na Festivalu mladih pijanista koji je u subotu, 20 travnja, održan u Varaždinu. Kratkim nastupima našu su školu predstavili Josip Gregurić i Ana Bogdanić. Značajan broj učenika iz glazbenih škola od istočne Slavonije do Krapine na sjeveru te Rovinja i Poreča u Istri pokazali su što se i kako radi u njihovim školama, a učenički koncerti bili su prožeti stručnim predavanjima Ivane Godec-Vinceković iz varaždinske glazbene škole, Marije Brcko iz zagrebačke Škole za balet i ritmiku te profesora na Muzičkoj akademiji u Zagrebu Jakše Zlatara i Srđana Filipa Čaldarovića.

Prva nagrada na Virovitičkoj klavirijadi

Objavljeno: 05. 04. 2018.

Klavirski odjel Glazbene škole Jan Vlašimsky u Virovitici u utorak, 27. ožujka, organizirao je 6. međužupanijsko natjecanje mladih klavirista Virovitička klavirijadaNa natjecanju je sudjelovalo 69 učenika i 25 nastavnika iz osam glazbenih škola.

Naš učenik Josip Gregurić natjecao se u 3. kategoriji te je s 93,67 bodova osvojio prvu nagradu. I time nastavio odličan ovogodišnji natjecateljski niz.

Ocjenjivačko povjerenstvo i ove godine činile su Jelica Kuzmin, predsjednica povjerenstva, te članice Svetlana Relić i, nastavnica naše glazbene škole a ujedno i Josipova mentorica, Zdravka Tekić-Dadić

Čestitamo učeniku i nastavnici na postignutom uspjehu!

Prof. Jelica Kuzmin održala seminar za klaviriste

Objavljeno: 26. 02. 2018.

Jelica Kuzmin, prof. klavira u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu, u srijedu, 21. veljače, održala je klavirski seminar u Glazbenoj školi Slavonski Brod. Prof. Jelica Kuzmin redovita je gošća brodskog Odjela za klavir, a njezini stručni savjeti te poticajna i pozitivna atmosfera koju uspijeva na satovima postići uvijek su s oduševljenjem prihvaćeni među svim učiteljima klavira u našoj školi.

Cjelodnevni seminar ove je godine bio u znaku osnovnoškolaca. Sudjelovali su učenici Marte Galić (Petra Mutić i Ramona Bićanić, 2. r.), Frane Fabrisa (Ana Bogdanić, 4. r.), Dubravke Kolesarić (Petra Matijević, 3. r., i Dora Pejić, 4. r.), Božene Matošević (Lucija Mahovne, 6. r.), Andreja Šepera (Kasijan Kristić, 2. r., i Ivan Samardžić, 5. r.), Ivane Bušić (Marko Mutavdžić, 1. r.) i Zdravke Tekić-Dadić (Josip Gregurić, 3. r.).

Uvijek je korisno, i učenicima i nastavnicima, čuti kakav savjet, novo rješenje, drukčiji pristup. Stoga zahvaljujemo profesorici i nadamo se nastavku uspješne suradnje!

Zaposlenici

Ivana Bušić, mag. mus.
Marta Galić, prof.
Frano Fabris, prof.
Dubravka Kolesarić, prof.
Božena Matošević, prof.
Andrej Šeper, mag. mus.
Zdravka Tekić Dadić, prof.
Toni Toplak, mag. mus.