Odjel za pjevanje

Sretno na državnom natjecanju!

Objavljeno: 04. 04. 2019.

Troje naših učenika u završnim su pripremama za državno natjecanje, koje se održava na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Josip Matanović (3. r. OGŠ) i Marko Nosić (5. r. OGŠ) natjecat će se 10. travnja, a Sandra Böhm (3. r. SGŠ) već sutra, 5. travnja.

Sinoć su učenici održali koncert u Glazbenoj školi koji im je poslužio kao generalna proba uoči državnog natjecanja.

Želimo im da daju sve od sebe i da uživaju u muziciranju na pozornici!

Sandra Böhm izborila državno natjecanje

Objavljeno: 04. 03. 2019.

Učenica Odjela za pjevanje Glazbene škole Slavonski Brod Sandra Böhm osvojila je prvu nagradu na regionalnom natjecanju u sklopu 57. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, koje je održano u nedjelju, 3. ožujka u Sisku. Time je izborila prolazak na državno natjecanje koje ju očekuje za mjesec dana.

U njezinoj 3. kategoriji nastupilo je najviše natjecatelja - čak dvadeset dvoje, iz čitave sjeverne regije Hrvatske. Sandra, inače učenica 3. r. srednje glazbene škole, ocijenjena je s 92 boda čime je bila sedma u ukupnom poretku natjecatelja.

Čestitamo Sandri, njezinoj mentorici Tihani Havelka Tudaković i korepetitoru prof. Andreju Šeperu na izvrsnom uspjehu!

Uspjeh pjevačica u Beogradu

Objavljeno: 26. 01. 2019.

Dvije učenice Glazbene škole ostvarile su odličan uspjeh na 16. međunarodnom takmičenju solo pevača Lazar Jovanović, koje se održava ovih dana, od 25. do 27. siječnja 2019. godine u Beogradu.

Sandra Böhm osvojila je drugu nagradu (87 bodova), a Lana Ćato dobila je pohvalu za sudjelovanje (67,6 bodova). Natjecale su se u 1. kategoriji (djevojke rođene 1999. i mlađe) u konkurenciji 18 natjecateljica, a njihove nastupe ocjenjivao je tročlani žiri u sastavu Sanja Erceg Vrekalo (Hrvatska), Davor Mikulić (Slovenija) i Berislav Jerković (Hrvatska).

Čestitamo učenicama na uspjehu, kao i njihovoj mentorici Tihani Havelka Tudaković te korepetitoru prof. Andreju Šeperu! Posebno zbog toga što je ovo bilo prvo sudjelovanje učenika naše škole na ovome natjecanju.