Odjel za pjevanje

Naši učenici i nastavnici na Centru izvrsnosti u Opatiji

Objavljeno: 18. 01. 2018.

Centar izvrsnosti pokrenulo je Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga 2002. godine s ciljem da darovitim učenicima i studentima koji na natjecanjima postižu iznadprosječne rezultate omogući proširivanje znanja uz stručnu potporu priznatih svjetskih i hrvatskih umjetnika - pedagoga metodičara, didaktičara te vrhunskih psihologa, liječnika i ostalih stručnjaka u područjima koja imaju dodirne točke s glazbom i plesom. U radu ovogodišnjeg Centra izvrsnosti, koji je održano od 10. do 12. siječnja u Opatiji, sudjelovala je učenica srednje škole Sandra Böhm i troje nastavnika Glazbene škole Slavonski Brod: Tihana Havelka Tudaković (pjevanje), Anita Krajnović (harmonika) i Marijan Belović (harmonika).

Na ovogodišnjem Centru izvrsnosti seminare su održali Olivera Miljaković (pjevanje), Krešimir Bedek (gitara), Dario Teskera (limeni puhači), Renata Penezić (flauta), Konstantin Bogino (klavir), Aleksandar Selivanov (harmonika) i Vladimir Jovanović (solfeggio). A na seminaru iz pjevanja aktivno je sudjelovala Sandra Böhm, učenica 2. r. Odjela za pjevanje, u pratnji svoje profesorice Tihane Havelka Tudaković.

Sandra je bila najmlađa sudionica seminara iz pjevanja, a iskustvo koje je ponijela iz Opatije, radeći s uglednom opernom umjetnicom i jednom od najznačajnijih svjetskih pjevačkih pedagoga, bit će važna stepenica u njezinom napretku. "Sva tri dana radili smo najviše na disanju jer nas je puno bilo ukočeno i neslobodno pri udahu, što otežava pjevanje", objasnila je Sandra te istaknula ono najvažnije što im je profesorica Miljaković na seminaru prenijela: "Govorila nam je kako je važno biti psihički spreman na sve i nikad ne dopustiti ni sebi ni drugima da nas maknu sa životnog puta. Ako bismo izabrali pjevanje kao svoj životni put, savjetovala nam je da ga zagrizemo i ne puštamo."

Galerija

Zaposlenici

Tihana Havelka Tudaković, mag. mus.