Odjel za puhače

Bono Peić odličan na svom prvom natjecanju

Objavljeno: 18. 04. 2019.

Mladi flautist Bono Peić osvojio je visoku drugu nagradu na svom prvom natjecanju!

Bono je učenik 3. razreda Glazbene škole Slavonski Brod u klasi prof. Ivane Kljajić, a svoje prvo natjecateljsko iskustvo stekao je na Međunarodnom natjecanju puhača Woodwind & Brass u Varaždinu, održanom od 8. do 17. travnja u varaždinskoj glazbenoj školi.

Natjecao se u B kategoriji discipline Flauta u kojoj je bio jedini dječak među čak 38 djevojčica! Tročlani žiri ocijenio je njegov nastup s 93,67 bodova, što je visoka druga nagrada.

Čestitamo Boni, njegovoj mentorici i korepetitoru prof. Frani Fabrisu!

Za smotru flautista sedam je sretan broj

Objavljeno: 28. 03. 2019.

Sedmi put zaredom Glazbena škola Slavonski Brod ugostila je mlade nadarene flautiste iz nekoliko susjednih županija. U srijedu, 27. ožujka u Velikoj dvorani Glazbene škole održana je 7. međužupanijska smotra mladih flautista Slavonije i Baranje koja je okupila 19 učenika iz 9 glazbenih škola.

Uz školu domaćina sudjelovali su Osnovna glazbena škola Kontesa Dora iz Našica, Osnovna glazbena škola Pakrac, Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, Glazbena škola Franje Kuhača iz Osijeka, Glazbena škola Jan Vlašimsky iz Virovitice, Glazbena škola Josipa Runjanina iz Vinkovaca, Glazbena škola pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića iz Valpova i Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi Mato Lovrak iz Nove Gradiške.

Smotra se održava svake druge godine i idealna je prilika učenicima za pokazivanje plodova svoga marljivog rada, kao i za međusobno druženje, a nastavnicima za susret s poznatim, ali i novim kolegama te za dragocjenu razmjenu znanja. Budući da se svaki učenik predstavio s dvije ili tri skladbe, nekima od njih nastup na smotri bio je prvi ''ozbiljniji'' nastup na pozornici, dok je drugima poslužio kao još jedna izvrsna prilika za stjecanje iskustva.

Smotru je pozdravnim riječima otvorila ravnateljica Glazbene škole Slavonski Brod Mirela Jagodić, a nakon nastupa svih učenika nastavnicima i prisutnoj publici obratile su se profesorice Jadranka Uzelac (Vukovar) i Tomislava Karačić Šoljić (Osijek) koje su dale kratak stručan osvrt na smotru. Iskazale su zadovoljstvo kvalitetom učeničkih nastupa i pohvalile kontinuitet održavanja smotre. Prof. Karačić Šoljić posebno je zahvalila svim korepetitorima jer ''bez njih ne bi bilo nas'' te je istaknula važnu činjenicu - da se među mladim kolegama nalaze i nekadašnji učenici, što znači da se vraćaju kao nastavnici u svoje gradove, a to je za budućnost glazbenog obrazovanja izuzetno važno.

Na kraju su svim učenicima, nastavnicima i korepetitorima podijeljena priznanja za sudjelovanje na smotri (galerija).

Dodajmo i da je četvero učenika naše škole predstavilo svoja flautistička umijeća na smotri, a oni su Dora Gabaldo (1. razred), čija je nastavnica Željka Dročić, te Andrija Lopac (2. razred), Bono Peić (3. razred) i Ana Vojtkuf Peranović (5. razred) iz klase prof. Ivane Kljajić. Njihova klavirska pratnja bio je prof. Frano Fabris.

Hvala svim sudionicima na odazivu i s veseljem očekujemo novi susret za dvije godine!