Odjel za puhače

Uspjesi na regionalnom natjecanju

Objavljeno: 27. 02. 2018.

Na ovogodišnjem regionalnom natjecanju u sklopu 56. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, koje svake godine organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, sudjelovale su tri učenice osnovne Glazbene škole Slavonski Brod, u disciplinama harmonike i flaute.

U Zagrebu je 19. veljače održano natjecanje za harmonikaše. Naša učenica Lara Smolić, učenica 6. razreda u klasi prof. Anite Krajnović, osvojila je treću nagradu. Natjecala se u 3. kategoriji te je postigla 77,80 bodova.

Istoga tjedna, 23. veljače u Jastrebarskom, započelo je natjecanje za puhače. U disciplini flaute sudjelovale su dvije učenice. Elza Lakušić, učenica 6. razreda, osvojila je drugu nagradu u 3. kategoriji (84,70 bodova), a Ana Vojtkuf Peranović, učenica 4. razreda, osvojila je drugu nagradu u 2. kategoriji (87,60 bodova). Obje su učenice prof. Maje Fabris, a na natjecanju ih je za klavirom pratio prof. Frano Fabris.

Čestitamo učenicama i mentoricama na postignutom uspjehu!

“Mladi Padovec” uspješan za naše učenike

Objavljeno: 19. 02. 2018.

Osnovna glazbena škola u Novom Marofu već je šestu godinu domaćin Državnog natjecanja učenika osnovnih glazbenih škola Mladi Padovec, nazvanog po slavnom gitarističkom virtuozu iz 19. stoljeća - Ivanu Padovcu, rođenom Varaždincu. Tijekom dvaju dana, 16. i 17. veljače, održana su natjecanja u četirima disciplinama, koje su karakteristične po tome što su osmišljene ne za pojedinačne instrumente, već po skupinama srodnih ili sličnih instrumenata.

Tako su u 1. disciplini (drveni puhači - flauta, klarinet, saksofon) nastupile dvije učenice Glazbene škole Slavonski Brod, obje flautistice u klasi prof. Maje Fabris. Elza Lakušić, učenica 6. r., natjecala se u 3. kategoriji (po dobi) te je s postignuta 94 boda osvojila prvu nagradu. Ana Vojtkuf Peranović, učenica 4. r., natjecala se u 2. kategoriji te je s postignutih 87 bodova osvojila drugu nagradu. Na natjecanju ih je, kao i uvijek, za klavirom pratio prof. Frano Fabris.

Dvoje učenika naše škole nastupilo je u 3. disciplini (klavir, harmonika). Lara Smolić, učenica 6. r. harmonike u klasi prof. Anite Krajnović, natjecala se u 3. kategoriji te je s postignutih 90 bodova osvojila prvu nagradu. A učenik 2. r. klavira u klasi prof. Andreja Šepera, Kasijan Kristić, kojemu je ovo bilo prvo natjecateljsko iskustvo, u 1. je kategoriji s postignutih 84,67 bodova osvojio drugu nagradu.

Čestitamo im svima na odličnim rezultatima!

Srebrne plakete za Anu i Elzu

Objavljeno: 29. 01. 2018.

Dvije flautistice iz Glazbene škole Slavonski Brod, Ana Vojtkuf Peranović (4. r. OGŠ) i Elza Lakušić (6. r. OGŠ), otvorile su solističku natjecateljsku sezonu odličnim rezultatima koje su postigle na natjecanju održanom u Sloveniji.

Međunarodno natjecanje EMONA (European Musicians ON Air) održano je na Konzervatoriju za glazbu i balet u Ljubljani od 14. do 20. siječnja 2018. godine. Budući da je riječ o Europskom natjecanju za puhače, sudjelovali su natjecatelji u disciplinama flaute, klarineta i saksofona. Uz natjecateljski dio organizatori priređuju seminare za učenike i koncerte, tako da je u širem kontekstu riječ o glazbenom festivalu. Sedam članova žirija slušalo je i ocjenjivalo nastupe naših učenica.

Ana Vojtkuf Peranović natjecala se u 1. kategoriji te je s postignutih 92,14 bodova osvojila srebrnu plaketu. U njezinoj kategoriji sudjelovala su 33 natjecatelja, najviše iz Slovenije, potom iz Srbije (Novi Sad, Valjevo, Beograd), a Ana je bila jedina natjecateljica iz Hrvatske.

Elza Lakušić natjecala se u 2. kategoriji te je također osvojila srebrnu plaketu, a njezin je nastup žiri ocijenio s 92,57 bodova. Između 26 natjecatelja, među kojima opet najviše iz Slovenije, potom dvoje iz Mađarske (Pečuh) i jedno iz Srbije (Novi Sad), i Elza je bila jedina natjecateljica iz Hrvatske.

Čestitamo učenicama, njihovoj nastavnici Maji Fabris i nastavniku Frani Fabrisu koji ih je pratio za klavirom na natjecateljskim nastupima!

Galerija

Zaposlenici

Ivana Dročić, mag. mus.
Maja Fabris, mag. mus.
Marko Rušnov, glazbenik saksofonist