Odjel za tamburu

U našu školu stigla su dva Oskara znanja!

Objavljeno: 02. 07. 2019.

Prošloga tjedna u Glazbenu školu Slavonski Brod stigla su dva Oskara znanja! Riječ je o najvećem priznanju za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju te državnom natjecanju glazbe i plesa, koje svake godine dodjeljuju Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija državnim i međunarodnim prvacima.

Postavši državni prvaci, ovo priznanje zaslužili su Josip Matanović (3. r. OGŠ, mentorica Gorana Jagarinec, korepetitorica Ivana Bušić) u 2. kategoriji discipline Brač na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, i Ana Ereš (4. r. SGŠ, mentorica Mirta Špoljarić) u disciplini ''Izvori i istraživanje prošlosti - samostalni istraživački radovi'' na 20. državnom Natjecanju iz povijesti.

Ponosni smo na vrhunske rezultate naših učenika i nastavnika!

Sretno na državnom natjecanju!

Objavljeno: 04. 04. 2019.

Troje naših učenika u završnim su pripremama za državno natjecanje, koje se održava na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Josip Matanović (3. r. OGŠ) i Marko Nosić (5. r. OGŠ) natjecat će se 10. travnja, a Sandra Böhm (3. r. SGŠ) već sutra, 5. travnja.

Sinoć su učenici održali koncert u Glazbenoj školi koji im je poslužio kao generalna proba uoči državnog natjecanja.

Želimo im da daju sve od sebe i da uživaju u muziciranju na pozornici!

Uz pet prvih nagrada – još tri zlata!

Objavljeno: 27. 03. 2019.

Petorica naših tamburaša osnovnoškolaca vratili su se iz Subotice s 6. međunarodnog natjecanja tamburaša solista i komornih sastava Tambura instrumental festival s fantastičnim rezultatima. Svi su osvojili prve nagrade, a trojica od njih i zlatne medalje!

U sklopu discipline Brač natjecala su se dva učenika:

Mihael Sarajčić (2. razred, prof. Dalibor Timarac) - 1. kategorija, 95,66 bodova

Josip Matanović (3. razred, prof. Gorana Jagarinec) - 2. kategorija, 93 boda.

U sklopu discipline Bisernica natjecala su se tri učenika:

Matej Sarajčić (4. razred, prof. Dalibor Timarac) - 2. kategorija, 94 boda

Marko Nosić (5. razred, prof. Dalibor Timarac) - 3. kategorija, 96,33 bodova

Nikola Vincek (6. razred, prof. Gorana Jagarinec) - 3. kategorija, 94 boda.

Josip, Mihael i Marko osvojili su i zlatne medalje jer su bili prvoplasirani u svojim kategorijama. Također su imali mogućnost još jednom nastupiti u ''pripetavanju'' za Grand Prix natjecanja.

Natjecanje je održano 25. i 26. ožujka 2019. u Muzičkoj školi u Subotici. Organizator je Hrvatska glazbena udruga Festival bunjevački pisama, a suorganizatori su Glazbena škola Požega i Muzička akademija Zagreb.

Čestitamo Mihaelu, Josipu, Mateju, Marku i Nikoli te, naravno, njihovim nastavnicima Gorani Jagarinec i Daliboru Timarcu te korepetitorici Ivani Bušić koja je pružila učenicima sigurnu klavirsku pratnju.