Odjel za tamburu

Sretno na državnom natjecanju!

Objavljeno: 04. 04. 2019.

Troje naših učenika u završnim su pripremama za državno natjecanje, koje se održava na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Josip Matanović (3. r. OGŠ) i Marko Nosić (5. r. OGŠ) natjecat će se 10. travnja, a Sandra Böhm (3. r. SGŠ) već sutra, 5. travnja.

Sinoć su učenici održali koncert u Glazbenoj školi koji im je poslužio kao generalna proba uoči državnog natjecanja.

Želimo im da daju sve od sebe i da uživaju u muziciranju na pozornici!

Uz pet prvih nagrada – još tri zlata!

Objavljeno: 27. 03. 2019.

Petorica naših tamburaša osnovnoškolaca vratili su se iz Subotice s 6. međunarodnog natjecanja tamburaša solista i komornih sastava Tambura instrumental festival s fantastičnim rezultatima. Svi su osvojili prve nagrade, a trojica od njih i zlatne medalje!

U sklopu discipline Brač natjecala su se dva učenika:

Mihael Sarajčić (2. razred, prof. Dalibor Timarac) - 1. kategorija, 95,66 bodova

Josip Matanović (3. razred, prof. Gorana Jagarinec) - 2. kategorija, 93 boda.

U sklopu discipline Bisernica natjecala su se tri učenika:

Matej Sarajčić (4. razred, prof. Dalibor Timarac) - 2. kategorija, 94 boda

Marko Nosić (5. razred, prof. Dalibor Timarac) - 3. kategorija, 96,33 bodova

Nikola Vincek (6. razred, prof. Gorana Jagarinec) - 3. kategorija, 94 boda.

Josip, Mihael i Marko osvojili su i zlatne medalje jer su bili prvoplasirani u svojim kategorijama. Također su imali mogućnost još jednom nastupiti u ''pripetavanju'' za Grand Prix natjecanja.

Natjecanje je održano 25. i 26. ožujka 2019. u Muzičkoj školi u Subotici. Organizator je Hrvatska glazbena udruga Festival bunjevački pisama, a suorganizatori su Glazbena škola Požega i Muzička akademija Zagreb.

Čestitamo Mihaelu, Josipu, Mateju, Marku i Nikoli te, naravno, njihovim nastavnicima Gorani Jagarinec i Daliboru Timarcu te korepetitorici Ivani Bušić koja je pružila učenicima sigurnu klavirsku pratnju.

Izvrsni tamburaši odlaze na državno natjecanje

Objavljeno: 03. 03. 2019.

Velik uspjeh postigli su naši učenici tamburaši na regionalnom natjecanju u sklopu 57. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa koje je održano 1. i 2. ožujka 2019. godine u Požegi. Uz odličnu drugu nagradu Nikole Vinceka, Josip Matanović i Marko Nosić osvojili su prve nagrade koje će ih odvesti na državno natjecanje u travnju ove godine!

Josip Matanović, učenik 3. r. OGŠ u klasi prof. Gorane Jagarinec, natjecao se u 2. kategoriji discipline brač te je uvjerljivo bio najbolji od osam prijavljenih sudionika. Osvojio je najveći broj bodova - 95,50 - i prošao na državno natjecanje.

Marko Nosić, učenik 5. r. OGŠ u klasi prof. Dalibora Timarca, također je izborio odlazak na državno natjecanje. U 3. kategoriji discipline bisernica postigao je 93,13 bodova, čime je bio treći na listi uspješnosti od ukupno 14 kandidata.

U istoj kategoriji natjecao se i Nikola Vincek na bisernici, učenik 6. r. OGŠ u klasi prof. Gorane Jagarinec. Žiri je njegov nastup ocijenio s 86,75 bodova, čime je osvojio odličnu drugu nagradu.

Čestitamo trojici naših mladih tamburaša, njihovim mentorima i korepetitorici prof. Ivani Bušić na ovim izvrsnim rezultatima!