Odjel za tamburu

Gostovanje u Slatini

Objavljeno: 23. 05. 2018.

Glazbena škola Milka Kelemena u Slatini pozvala nas je na svoj Glazbeni tjedan, pa je dvoje učenika predstavilo Glazbenu školu Slavonski Brod na koncertu održanom u utorak, 22. svibnja.

U slatinsku školu otputovali su Ana Vojtkuf Peranović, učenica 4. razreda flaute u klasi prof. Maje Fabris. Uz klavirsku pratnju prof. Frane Fabrisa Ana je izvela Pjesmu i ples Pascala Prousta. Nastupio je i Marko Nosić, učenik 4. razreda bisernice u klasi prof. Dalibora Timarca, koji se, uz klavirsku pratnju prof. Ivane Bušić, predstavio izvedbom Rumunjskog plesa br. 1 u obradi Stipana Jaramazovića.

Zahvaljujemo slatinskoj školi na pozivu i radujemo se nekom novom glazbenom druženju!

Josip i Marko izvrsno predstavili Glazbenu školu

Objavljeno: 30. 04. 2018.

Glazbeno učilište Elly Bašić iz Zagreba svake godine priređuje jedan od svojih koncerata u suradnji s gostujućim glazbenim školama. Bilo je tako i ove nedjelje, 29. travnja, kada su priredili koncertnu večer u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.

U programu su sudjelovali njihov gudački, harmonikaški i simfonijski orkestar te Ansambl za ranu glazbu i Zbor srednje škole. Među pozvanim gostima bili su Gudački orkestar Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba sa solistom Brunom Škrapićem na fagotu, potom klavirist Mihael Žipovski iz Umjetničke škole Poreč, a Glazbenu školu Slavonski Brod predstavila su dvojica uspješnih i nagrađivanih mladih tamburaša. Priliku za nastup u prekrasnoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda, jedne od najstarijih i najuglednijih glazbenih institucija u Hrvatskoj, imali su Josip Matanović (2. r. OGŠ, nast. Gorana Jagarinec) i Marko Nosić (4. r. OGŠ, nast. Dalibor Timarac). Josip je na braču izveo Romansu Natalyje Baklanove u obradi Saše Botičkog, a Marko se na bisernici predstavio izvedbom tradicijskog Rumunjskog plesa br. 1 u obradi Stipana Jaramazovića. Obojici učenika sigurnu je pratnju za klavirom pružila profesorica Ivana Bušić.

Izvrsnim nastupima punima muzikalnosti Josip i Marko privukli su pažnju publike koja ih je nagradila velikim pljeskom i brojnim čestitkama po završetku koncerta. I to u instituciji koja se nekada davno, u 19. stoljeću, dičila vrsnim amaterskim tamburaškim orkestrima. Time je još jednom potvrđeno kako se od tambure u umjetničkoj glazbi može mnogo očekivati i mnogo dobiti.

Galerija

Na Glazbenom tjednu u Osijeku

Objavljeno: 20. 04. 2018.

Tradicija Glazbenog tjedna u Osijeku, kojim Glazbena škola Franje Kuhača obilježava svoj Dan škole, traje kontinuirano već 62 godine. Respektabilna je to tradicija u kojoj je često sudjelovala i Glazbena škola Slavonski Brod, jer jedan dan u tjednu osječka škola uvijek posveti gostujućim glazbenim školama iz Slavonije i Baranje.

Ove godine Glazbeni tjedan otvoren je 16. travnja Koncertom učenika glazbenih škola Slavonije i Baranje, među kojima su bili Beli Manastir, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Pakrac, Požega, Slatina, Slavonski Brod, Valpovo, Vinkovci, Vukovar, Županja i naravno domaćin - Osijek. Tog je popodneva odsvirano i otpjevano 30 raznovrsnih glazbenih točaka.

Našu školu predstavljali su učenici tambure i harmonike. Škotski ples L. van Beethovena u obradi D. Kujundžića izveo je Josip Matanović na braču, učenik 2. razreda OGŠ u klasi prof. Gorane Jagarinec. Josipa je za klavirom pratila prof. Ivana Bušić. Stavak Patnje iz Ruskih skica E. Derbenka na harmonici je izvela Lara Smolić, učenica 6. razreda OGŠ u klasi prof. Anite Krajnović.

Zahvaljujemo se osječkoj školi na pozivu i ugodnom gostoprimstvu te s veseljem očekujemo njihov skori dolazak na proslavu našega Dana škole!

Zaposlenici

Gorana Jagarinec, prof.
Dalibor Timarac, mag. mus.