Odjel za tamburu

Veljko Valentin Škorvaga održao seminar za tamburaše

Objavljeno: 11. 02. 2019.

Prošle srijede, 6. veljače, Veljko Valentin Škorvaga, profesor tambure na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, održao je seminar za učenike Odjela za tamburu Glazbene škole Slavonski Brod. Naši nastavnici Gorana Jagarinec i Dalibor Timarac pozvali su ga kako bi preslušao učenike koji se spremaju za natjecanja u ovoj školskoj godini. Radio je s petoricom osnovnoškolaca - Matej Sarajčić, Marko Nosić i Nikola Vincek na bisernici te Mihael Sarajčić i Josip Matanović na braču. Bila je to prilika za prikupiti nova saznanja i nove ideje, a svako iskustvo uvijek je dobrodošlo i učenicima i nastavnicima.

Centar izvrsnosti u sunčanoj Opatiji

Objavljeno: 18. 01. 2019.

Svake godine u siječnju Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga organizira Centar izvrsnosti u Opatiji koji se sastoji od niza seminara za profesore i učenike koji se pripremaju za natjecanja. Ove godine iz naše je škole na seminar išlo petero profesora - Tihana Havelka Tudaković (pjevanje), Anita Krajnović (harmonika), Marijan Belović (harmonika), Gorana Jagarinec (tambura) i Dalibor Timarac (tambura) - i dvije učenice pjevanja, Sandra Böhm i Lana Ćato, učenice 3. r. srednje glazbene škole.

Učenice su radile s profesoricom pjevanja Lidijom Horvat-Dunjko i korepetitoricom Lanom Bradić te su dobile mnogo savjeta kako unaprijediti svoja pjevačka umijeća. A to će im biti od velike koristi u pripremama za ovogodišnja natjecanja. Galerija

Zaposlenici

Gorana Jagarinec, prof.
Dalibor Timarac, mag. mus.