Odjel za tamburu

Na Glazbenom tjednu u Osijeku

Objavljeno: 20. 04. 2018.

Tradicija Glazbenog tjedna u Osijeku, kojim Glazbena škola Franje Kuhača obilježava svoj Dan škole, traje kontinuirano već 62 godine. Respektabilna je to tradicija u kojoj je često sudjelovala i Glazbena škola Slavonski Brod, jer jedan dan u tjednu osječka škola uvijek posveti gostujućim glazbenim školama iz Slavonije i Baranje.

Ove godine Glazbeni tjedan otvoren je 16. travnja Koncertom učenika glazbenih škola Slavonije i Baranje, među kojima su bili Beli Manastir, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Pakrac, Požega, Slatina, Slavonski Brod, Valpovo, Vinkovci, Vukovar, Županja i naravno domaćin - Osijek. Tog je popodneva odsvirano i otpjevano 30 raznovrsnih glazbenih točaka.

Našu školu predstavljali su učenici tambure i harmonike. Škotski ples L. van Beethovena u obradi D. Kujundžića izveo je Josip Matanović na braču, učenik 2. razreda OGŠ u klasi prof. Gorane Jagarinec. Josipa je za klavirom pratila prof. Ivana Bušić. Stavak Patnje iz Ruskih skica E. Derbenka na harmonici je izvela Lara Smolić, učenica 6. razreda OGŠ u klasi prof. Anite Krajnović.

Zahvaljujemo se osječkoj školi na pozivu i ugodnom gostoprimstvu te s veseljem očekujemo njihov skori dolazak na proslavu našega Dana škole!

Tri tamburaša – tri nagrade

Objavljeno: 05. 04. 2018.

U Požegi je 26. i 27. ožujka održano 5. međunarodno natjecanje tamburaša solista i komornih sastava, koje organizira Glazbena škola Požega u suorganizaciji s Hrvatskom glazbenom udrugom Festival bunjevački pisama iz Subotice i Muzičkom akademijom u Zagrebu. Natjecanje za soliste održava se u sedam kategorija klasične glazbe i sedam kategorija folklorne glazbe u umjetničkoj obradi, a u dvjema disciplinama - bisernica i brač.

Trojica brodskih tamburaša predstavili su Glazbenu školu Slavonski Brod na ovom natjecanju. I osvojili sve tri nagrade!

Josip Matanović - 1. K kategorija, brač - prva nagrada (93,67 bodova)

Marko Nosić - 2. K kategorija, bisernica - druga nagrada (87,67 bodova)

Nikola Vincek - 3. K kategorija, bisernica - treća nagrada (76,20 bodova)

Čestitamo Josipu i Nikoli te njihovoj nastavnici Gorani Jagarinec, Marku u njegovom nastavniku Daliboru Timarcu te korepetitorici Ivani Bušić!

Troje tamburaša na smotri u Požegi

Objavljeno: 05. 03. 2018.

Glazbena škola Požega organizirala je 28. ožujka 5. smotru tamburaša učenika glazbenih škola Slavonije i Baranje. Smotra je bila za soliste i komorne sastave, a podijeljena je u kategorije prema razredima koje učenici pohađaju.

Glazbenu školu Slavonski Brod predstavila su trojica učenika osnovne glazbene škole. Nastupio je Marko Nosić na bisernici, učenik 4. razreda u klasi prof. Dalibora Timarca, te dvoje učenika iz klase prof. Gorane Jagarinec, Josip Matanović na braču, učenik 2. razreda, i Nikola Vincek na bisernici, učenik 5. razreda. Na nastupima ih je kao korepetitorica pratila prof. Ivana Bušić.

Bila im je ovo izvrsna priprema za natjecanje koje ih uskoro očekuje, a riječ je o 5. međunarodnom natjecanju tamburaša koje će 26. i 27. ožujka biti održano također u Požegi.

Galerija

Zaposlenici

Gorana Jagarinec, prof.
Dalibor Timarac, prof.