Odjel za teorijske glazbene predmete

Nagrada Ogranka Matice hrvatske maturanticama

Objavljeno: 12. 07. 2019.

Maturantice Ana Ereš i Ivana Stjepanović nagrađene su na 26. natječaju za najbolje maturalne i završne radove učenika srednjih škola u Slavonskom Brodu, natječaju koji organizira Ogranak Matice hrvatske kako bi na simboličan način pohvalio trud i prepoznao izvrsnost najuspješnijih brodskih maturanata u njihovim strukovnim područjima.

Svečanost dodjele nagrada održana je u četvrtak, 11. srpnja u dvorani Državnog arhiva u Slavonskom Brodu, a tu prigodu učenice naše škole upotpunile su i glazbenim točkama. Ana Ereš na klaviru je izvela Ružu iz ciklusa Život cvijeća Dore Pejačević, a Elena Wachtler otpjevala je skladateljičinu popijevku Vjerujem, dragi, op. 30 br. 3, također uz Aninu klavirsku pratnju.

Ukupno su 42 učenika iz 6 brodskih srednjih škola nagrađena na ovome natječaju. Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima!

U našu školu stigla su dva Oskara znanja!

Objavljeno: 02. 07. 2019.

Prošloga tjedna u Glazbenu školu Slavonski Brod stigla su dva Oskara znanja! Riječ je o najvećem priznanju za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju te državnom natjecanju glazbe i plesa, koje svake godine dodjeljuju Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija državnim i međunarodnim prvacima.

Postavši državni prvaci, ovo priznanje zaslužili su Josip Matanović (3. r. OGŠ, mentorica Gorana Jagarinec, korepetitorica Ivana Bušić) u 2. kategoriji discipline Brač na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, i Ana Ereš (4. r. SGŠ, mentorica Mirta Špoljarić) u disciplini ''Izvori i istraživanje prošlosti - samostalni istraživački radovi'' na 20. državnom Natjecanju iz povijesti.

Ponosni smo na vrhunske rezultate naših učenika i nastavnika!

One koje su stvarale u sjeni

Objavljeno: 05. 06. 2019.

Provedbom koncertne večeri One koje su stvarale u sjeni učenica Ivana Stjepanović uspješno je maturirala u Glazbenoj školi Slavonski Brod.

U večeri 4. lipnja u Muzeju Brodskog Posavlja obranila je svoj rad o ženama skladateljicama iz 19. i 20. stoljeća, u čemu su joj od velike pomoći bili učenici i nastavnici koji su priredili izvrstan glazbeni program. Odabrane stranice iz glazbenih opusa sedam skladateljica iz pet zemalja s tri kontinenta izveli su uglavnom srednjoškolci i naši nastavnici, a Ivana je publici koja je ispunila izložbeni salon Muzeja čitala zanimljivosti iz života ovih istaknutih glazbenica.

Posebnost koncertnog programa bila je Uspavanka Dore Pejačević koju je skladala kada je imala dvanaest godina, a ove večeri izveo ju je također dvanaestogodišnjak - klavirist Josip Gregurić, učenik 4. razreda osnovne glazbene škole.

Bila je to lijepa glazbena večer kojom je nastavljena uspješna suradnja između Glazbene škole Slavonski Brod i Muzeja Brodskog Posavlja. A detalje pročitajte u programu. (Galerija fotografija)

Ivani od srca čestitamo i želimo joj puno uspjeha u budućim izazovima!