Odjel za teorijske glazbene predmete

Maturantica Ana Ereš državna je prvakinja iz povijesti

Objavljeno: 19. 04. 2019.

Da, dobro ste pročitali - povijesti!

Ana Ereš, učenica 4. r. Odjela za teorijske glazbene predmete, sudjelovala je na Državnom natjecanju iz povijesti u kategoriji samostalnih istraživačkih radova i u konkurenciji 14 radova učenika srednjih škola iz čitave Hrvatske osvojila je 1. mjesto.

Na državno natjecanje, održano od 15. do 17. travnja 2019. u Zadru, pozvana je s radom Tajni život Wopaternija: susret prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u dodiru zvuka, u kojemu je ispričala priču o zanemarenom povijesnom klaviru bečkoga graditelja Josepha Wopaternija koji se nalazi u vlasništvu obitelji Golubić u Slavonskom Brodu. Rad je izradila pod mentorstvom prof. Mirte Špoljarić.

Ovo je velik uspjeh i poticaj za Anu koja namjerava nastaviti svoj put glazbenog obrazovanja na nekoj od akademija, ali i velik uspjeh za Glazbenu školu Slavonski Brod kojoj je ovo drugi put da u kategoriji samostalnih istraživačkih radova predstavlja svoju županiju na državnom natjecanju.

Uz brojne pohvale koje je dobila od članova državnog povjerenstva, najljepši poklon Ani je priredila njezina obitelj - prigodnu ''klavirsku tortu''!

Treba istaknuti i izvrstan uspjeh drugog predstavnika našega grada i županije na Državnom natjecanju iz povijesti. Domagoj Marić, učenik 3. razreda Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića, osvojio je 3. mjesto u svojoj kategoriji (pisana provjera znanja, 3. skupina). Pripremao se pod mentorstvom prof. Drage Jonjića, a Domagoju je ovo već treći put zaredom da je nagrađen na Državnom natjecanju iz povijesti.

Uz čestitke učenicima i njihovim mentorima, treba zahvaliti i prof. Jeleni Jakovljević iz Gimnazije Matija Mesić, članici državnog povjerenstva, na odličnoj organizaciji puta i pruženoj podršci.

''Moćna gomilica'' iz Slavonskog Broda na izvrstan je način predstavila Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju!

Evo i nekoliko fotografija...

Nagrade učenicima na ”Sonusu op. 5”

Objavljeno: 31. 03. 2019.

 

 

 

 

Bogat i uspješan natjecateljski ožujak Glazbene škole Slavonski Brod zaokružila su trojica učenika koji su nastupili na jubilarnom Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op. 5 u Križevcima. Natjecanje je održano od 23. do 31. ožujka u Glazbenoj školi Alberta Štrige u Križevcima. Među četirima kategorijama - udaraljke, tambure, klavir i solfeggio - nas su predstavila dvojica klavirista i jedan natjecatelj u solfeggiu.

Ivan Gregurić, učenik 1. razreda klavira u klasi Zdravke Tekić-Dadić, natjecao se u 1. kategoriji te je osvojio drugu nagradu (82,75 bodova).

Njegov brat Josip Gregurić, učenik 4. razreda u klasi Zdravke Tekić-Dadić, natjecao se u 2. kategoriji i osvojio je treću nagradu (74,50 bodova).

U 1. kategoriji discipline solfeggio natjecao se Domagoj Bertović, učenik 4. razreda (mentorica Daria Tamara Rac) te je nakon pisanog i usmenog dijela natjecanja osvojio drugu nagradu (85 bodova). Domagojev je rezultat odličan jer se među dvadesetjednim natjecateljem u svojoj kategoriji plasirao na šesto mjesto u poretku.

Čestitamo učenicima i nastavnicima na uspjehu u Križevcima!

Ana Ereš pobijedila na županijskom natjecanju iz povijesti

Objavljeno: 08. 03. 2019.

Naša maturantica Ana Ereš osvojila je 1. mjesto na županijskom Natjecanju iz povijesti u kategoriji Izvori i istraživanje prošlosti - samostalni istraživački radovi s temom naslova Tajni život Wopaternija: susret prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u dodiru zvuka.

Za natjecanje, koje je održano 8. ožujka u Osnovnoj školi Dragutin Tadijanović u Slavonskom Brodu, pripremala se pod mentorstvom prof. Mirte Špoljarić. Kategorija u kojoj se Ana natjecala namijenjena je učenicima srednjih škola, a sastojala se od pisanog rada i usmene prezentacije.

Peteročlano povjerenstvo ocijenilo je Anin rad vrijednim prvoga mjesta, ali čestitati treba i učenicima Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića Domagoju Mariću i Mateu Kruljcu (mentor prof. Ivica Blažević) koji su osvojili 2. mjesto. Pohvalimo se da je Mateo bio također naš učenik - završio je osnovnu glazbenu školu, a svirao je tamburu.

Čestitamo Ani i njezinoj profesorici izvrsnom uspjehu! I kroz dva tjedna nadamo se pozivu na državno natjecanje!

Zaposlenici

Danijela Božičević, prof.
Karlo Đurić, mag. mus.
Daria Tamara Rac, prof.
Irena Šimičić, prof.
Mirta Špoljarić, prof.
Ifigenija Zeba, mag. mus.

Strani jezici:

Jasmina Šop, prof. talijanskog jezika i književnosti i prof. pedagogije