Odjel za teorijske glazbene predmete

Započele probe srednjoškolskog zbora

Objavljeno: 11. 01. 2019.

Zimski odmor učenika pri samom je završetku i u ponedjeljak se ponovno vraćamo svakodnevnim školskim obavezama. No, za učenike koji pohađaju glazbenu školu svakodnevica je drugačija i posebnija jer je često prožeta javnim nastupima. Zbog jednoga posebnog nastupa Srednjoškolski zbor Glazbene škole Slavonski Brod već je ovoga, iako još uvijek ''prazničkog'' tjedna započeo s probama.

Razlog tomu je nastup na koncertu zborova koji će u petak, 1. veljače, prirediti Gimnazija Nova Gradiška u povodu obilježavanja doista velike obljetnice - 100 godina postojanja. Osim našega zbora na koncertu će nastupiti zbor Gimnazije Nova Gradiška kao domaćin susreta, zbor Gimnazije Matija Mesić iz Slavonskog Broda te zborovi dviju osnovnih škola, OŠ Ljudevit Gaj i OŠ Mato Lovrak iz Nove Gradiške.

Koncert će biti održan u Domu kulture Nova Gradiška s početkom u 17 sati. Radujemo se ovom zborskom druženju!

Devet priznanja iz Bjelovara

Objavljeno: 29. 10. 2018.

Novu školsku godinu u Glazbenoj školi Slavonski Brod učenici srednjoškolci otvorili su još jednim sudjelovanjem na Hrvatskom natjecanju iz povijesti glazbe održanom 24. listopada 2018. godine u Bjelovaru. Sedmu godinu zaredom gostovali smo na ovome natjecanju, i to po prvi put brojčano ravnopravno na 8. hrvatskom natjecanju iz povijesti glazbe (tzv. Velikom natjecanju), čija je tema bila skladateljica Clara Schumann (čiju 200. godišnjicu rođenja obilježavamo 20. svibnja iduće godine), i na 10. malom natjecanju, čija je tema bio glazbenik David Bowie.

Na svakom od natjecanja sudjelovala su po 24 učenika, a devetero njih pisalo je oba testa. Ove godine okupili su se učenici iz Bjelovara, Slavonskog Broda, Zadra, Križevaca i Karlovca.

Sedmero učenica naše škole pod vodstvom prof. Mirte Špoljarić sakupilo je mnoštvo novoga znanja, a za svoj trud dobile su priznanja za sudjelovanje. Na Velikom natjecanju sudjelovale su Nina Makovičić (1. r. SGŠ), Ana Lukšić (2. r. SGŠ), Katarina Aračić (3. r. SGŠ), Ivana Stjepanović (4. r. SGŠ) i Elena Wachtler (4. r. SGŠ), a na Malom natjecanju Ivona Funarić (1. r. SGŠ), Petra Vačić (1. r. SGŠ) te također Ana Lukšić i Katarina Aračić.

Čestitamo učenicama na postignutom uspjehu!

Zaposlenici

Danijela Božičević, prof.
Karlo Đurić, mag. mus.
Daria Tamara Rac, prof.
Irena Šimičić, prof.
Mirta Špoljarić, prof.
Ifigenija Zeba, mag. mus.

Strani jezici:

Jasmina Šop, prof. talijanskog jezika i književnosti i prof. pedagogije