Odjel za teorijske glazbene predmete

One koje su stvarale u sjeni

Objavljeno: 05. 06. 2019.

Provedbom koncertne večeri One koje su stvarale u sjeni učenica Ivana Stjepanović uspješno je maturirala u Glazbenoj školi Slavonski Brod.

U večeri 4. lipnja u Muzeju Brodskog Posavlja obranila je svoj rad o ženama skladateljicama iz 19. i 20. stoljeća, u čemu su joj od velike pomoći bili učenici i nastavnici koji su priredili izvrstan glazbeni program. Odabrane stranice iz glazbenih opusa sedam skladateljica iz pet zemalja s tri kontinenta izveli su uglavnom srednjoškolci i naši nastavnici, a Ivana je publici koja je ispunila izložbeni salon Muzeja čitala zanimljivosti iz života ovih istaknutih glazbenica.

Posebnost koncertnog programa bila je Uspavanka Dore Pejačević koju je skladala kada je imala dvanaest godina, a ove večeri izveo ju je također dvanaestogodišnjak - klavirist Josip Gregurić, učenik 4. razreda osnovne glazbene škole.

Bila je to lijepa glazbena večer kojom je nastavljena uspješna suradnja između Glazbene škole Slavonski Brod i Muzeja Brodskog Posavlja. A detalje pročitajte u programu. (Galerija fotografija)

Ivani od srca čestitamo i želimo joj puno uspjeha u budućim izazovima!

Glazbena večer u Muzeju Brodskog Posavlja

Objavljeno: 01. 06. 2019.

Pozivamo Vas na jedinstven glazbeni događaj!

Utorak, 4. lipnja 2019. 

Obrana završnog rada učenice Ivane Stjepanović

Maturantica Ana Ereš državna je prvakinja iz povijesti

Objavljeno: 19. 04. 2019.

Da, dobro ste pročitali - povijesti!

Ana Ereš, učenica 4. r. Odjela za teorijske glazbene predmete, sudjelovala je na Državnom natjecanju iz povijesti u kategoriji samostalnih istraživačkih radova i u konkurenciji 14 radova učenika srednjih škola iz čitave Hrvatske osvojila je 1. mjesto.

Na državno natjecanje, održano od 15. do 17. travnja 2019. u Zadru, pozvana je s radom Tajni život Wopaternija: susret prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u dodiru zvuka, u kojemu je ispričala priču o zanemarenom povijesnom klaviru bečkoga graditelja Josepha Wopaternija koji se nalazi u vlasništvu obitelji Golubić u Slavonskom Brodu. Rad je izradila pod mentorstvom prof. Mirte Špoljarić.

Ovo je velik uspjeh i poticaj za Anu koja namjerava nastaviti svoj put glazbenog obrazovanja na nekoj od akademija, ali i velik uspjeh za Glazbenu školu Slavonski Brod kojoj je ovo drugi put da u kategoriji samostalnih istraživačkih radova predstavlja svoju županiju na državnom natjecanju.

Uz brojne pohvale koje je dobila od članova državnog povjerenstva, najljepši poklon Ani je priredila njezina obitelj - prigodnu ''klavirsku tortu''!

Treba istaknuti i izvrstan uspjeh drugog predstavnika našega grada i županije na Državnom natjecanju iz povijesti. Domagoj Marić, učenik 3. razreda Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića, osvojio je 3. mjesto u svojoj kategoriji (pisana provjera znanja, 3. skupina). Pripremao se pod mentorstvom prof. Drage Jonjića, a Domagoju je ovo već treći put zaredom da je nagrađen na Državnom natjecanju iz povijesti.

Uz čestitke učenicima i njihovim mentorima, treba zahvaliti i prof. Jeleni Jakovljević iz Gimnazije Matija Mesić, članici državnog povjerenstva, na odličnoj organizaciji puta i pruženoj podršci.

''Moćna gomilica'' iz Slavonskog Broda na izvrstan je način predstavila Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju!

Evo i nekoliko fotografija...