One koje su stvarale u sjeni

Objavljeno: 05. 06. 2019.

Provedbom koncertne večeri One koje su stvarale u sjeni učenica Ivana Stjepanović uspješno je maturirala u Glazbenoj školi Slavonski Brod.

U večeri 4. lipnja u Muzeju Brodskog Posavlja obranila je svoj rad o ženama skladateljicama iz 19. i 20. stoljeća, u čemu su joj od velike pomoći bili učenici i nastavnici koji su priredili izvrstan glazbeni program. Odabrane stranice iz glazbenih opusa sedam skladateljica iz pet zemalja s tri kontinenta izveli su uglavnom srednjoškolci i naši nastavnici, a Ivana je publici koja je ispunila izložbeni salon Muzeja čitala zanimljivosti iz života ovih istaknutih glazbenica.

Posebnost koncertnog programa bila je Uspavanka Dore Pejačević koju je skladala kada je imala dvanaest godina, a ove večeri izveo ju je također dvanaestogodišnjak - klavirist Josip Gregurić, učenik 4. razreda osnovne glazbene škole.

Bila je to lijepa glazbena večer kojom je nastavljena uspješna suradnja između Glazbene škole Slavonski Brod i Muzeja Brodskog Posavlja. A detalje pročitajte u programu. (Galerija fotografija)

Ivani od srca čestitamo i želimo joj puno uspjeha u budućim izazovima!

« Vrati se na prethodnu stranicu