Proslavljen Svjetski dan glazbe

Objavljeno: 02. 07. 2018.

Glazbena škola Slavonski Brod i ove se godine u predvečerje 21. lipnja pridružila obilježavanju Svjetskog dana glazbe. Naši učenici i nastavnici priredili su koncert s raznovrsnim repertoarom iz različitih glazbenih razdoblja, upućujući na to kako je glazba oduvijek bila i još uvijek jest nezamjenjivo bogatstvo čovjekova života.

Predvečerje prvoga dana ljeta svojim su izvedbama obojali klaviristi Elena Wachtler (3. r. SGŠ), Petra Matijević (3. r.), Dora Pejić (4. r.), Ivan Samardžić (5. r.), Lucia Vlajnić (5. r.), Marko Opačak (6. r.) i Ana Ereš (3. r. SGŠ), gitaristi Borna Đuričić (6. r.) i Matea Ećimović (6. r.), harmonikašica Lara Smolić (6. r.) te trio koji su činile mezzosopranistice Elena Wachtler (3. r. SGŠ) i Erika Wachtler (4. r. SGŠ) i Katarina Aračić za klavirom (2. r. SGŠ). A od nastavnika koji su svojim interpretacijama počastili publiku nastupili su Krešimir Ivančić na violini i Hrvoje Aušić na klaviru s Canzonettom Dore Pejačević te Dubravka Kolesarić s Arabeskom br. 1 u E-duru Claudea Debussyja.

Neki od naših učenika i nastavnika svirali su toga dana na brodskome Korzu, uljepšavajući glazbom gradsko prijepodne.

Zahvaljujemo organizatoru Umjetničko-glazbenoj udruzi Slavonski Brod na pozivu za sudjelovanje u ovoj cjelodnevnoj proslavi i s nestrpljenjem očekujemo sljedeći 21. lipnja!

« Vrati se na prethodnu stranicu