Prvonagrađeni Ivan Horvat izborio je nastup na “Accordion Olympics” u Sloveniji

Objavljeno: 18. 05. 2016.

Tijekom dvaju svibanjskih dana, 13. i 14., u Daruvaru je održano 7. hrvatsko natjecanje za harmoniku. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovala su dva učenika osnovne Glazbene škole Slavonski Brod, iz klase prof. Anite Krajnović.

Izvrstan uspjeh postigao je Ivan Horvat, učenik 6. razreda, koji je s postignutim 91,33 bodom osvojio prvu nagradu. Ta nagrada donijela mu je kvalifikaciju za nastup na novom svjetskom natjecanju nazvanom Accordion Olympics, koje će biti održano u Novom Mestu u Sloveniji od 11. do 17. srpnja 2016. godine. Značajna je to potvrda Ivanovog dosadašnjeg truda i poticaj za daljnjim napredovanjem mladomu harmonikašu koji namjerava nastaviti glazbeno obrazovanje u srednjoj glazbenoj školi.

Na natjecanju u Daruvaru nastupio je i Zvonimir Kurkutović, učenik 2. razreda. Bilo je to njegovo prvo natjecanje na kojemu mu je postignutih 80 bodova donijelo odličnu drugu nagradu.

Ove, ali i mnoge druge, harmonikaše Glazbene škole Slavonski Brod zainteresirana će publika moći čuti i vidjeti na koncertu koji škola priređuje 1. lipnja u 19.30 sati, koncertu koji Odjel za harmoniku poklanja ovogodišnjoj obljetnici Brodskoga harmonikaškog orkestra.

« Vrati se na prethodnu stranicu