Seminar iz pjevanja prof. Dubravke Krušelj Jurković

Objavljeno: 04. 02. 2018.

Drugu godinu zaredom učenici Odjela za pjevanje imali su priliku dodatno razvijati svoje vještine u radu s Dubravkom Krušelj Jurković, profesoricom pjevanja na Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu. Prof. Krušelj održala je jednodnevni, ali intenzivan, seminar u subotu, 27. siječnja.

Na seminaru su aktivno sudjelovali srednjoškolci iz klase prof. Tihane Havelka Tudaković, i to oni kojima je pjevanje temeljni predmet, ali i oni koji pjevanje pohađaju kao izborni predmet u Glazbenoj školi. Među njima bile su Ana Lović, Ana Lukšić i Josipa Vladić iz 1. r. SGŠ te Sandra Böhm i Lana Ćato iz 2. r. SGŠ, koje su učenice Odjela za pjevanje. Također su sudjelovali Bruno Juričić i Ivan Vukovarac iz 2. r. SGŠ te Ana Ereš i Ivana Stjepanović iz 3. r. SGŠ, svi učenici Odjela za teorijske glazbene predmete, ali koji već godinu dana, odnosno dvije godine pohađaju pjevanje kao izborni predmet.

Prof. Krušelj radila je s njima na tehnici pjevanja i na interpretaciji, pokazala im neke pjevačke ''trikove'', podijelila korisne savjete i pohvalila mnoge od njih za napredak koji su pokazali u odnosu na prošlogodišnji, također u zimskom periodu održani, seminar.

Zahvaljujemo profesorici na dolasku u našu školu i nadamo se nastavku suradnje u idućim godinama!

« Vrati se na prethodnu stranicu