Završni koncert flautistice Stele Paradžik

Objavljeno: 11. 06. 2016.

Završnim koncertom održanim 9. lipnja u 17 sati u Velikoj dvorani Glazbene škole flautistica Stela Paradžik zaokružila je svoje srednjoškolsko, ali i osnovnoškolsko, obrazovanje na Odjelu za flautu Glazbene škole Slavonski Brod. Program ovoga javnog koncerta pripremila je pod vodstvom mentorice Maje Fabris.

Stati pred publiku i izvesti samostalan koncertni program izazov je za koji je mladomu glazbeniku potrebno mnogo odvažnosti. Osobito ako tim programom želi pokazati svoje široke glazbeničke interese. Za početak koncerta, a uz klavirsku pratnju profesora Frane Fabrisa, Stela Paradžik izvela je trostavačni Koncert za flautu i orkestar u G-duru Carla Philippa Stamitza. Uz profesorovu pratnju koncertni program je zaključila izvedbom Ohridskih bisera Nele Milottija. No, osim kao solistica na flauti, Stela je pokazala i umijeće komornog muziciranja. U duu s još jednom maturanticom, harmonikašicom Magdalenom Preložnik, predstavila je publici Adagio iz Koncerta za dvije violine Antonija Vivaldija i Menuetto iz Divertimenta br. 5 Wolfganga Amadeusa Mozarta. Obje komorne točke s učenicama je pripremio profesor Marko Rušnov, koji ih je tijekom školske godine vodio kroz nastavu komorne glazbe.

Za kraj večeri Stela je priredila iznenađenje - otpjevala je Cap song (When I'm gone) A. Kendricka uz pratnju na gitari Leona Brekala, učenika 1. r. srednje glazbene škole. I dobila najsrdačniji pljesak, jer je pokazala svoju glazbeničku svestranost.

« Vrati se na prethodnu stranicu