Zborska glazba povezala Slavonski Brod, Zagreb i Poreč

Objavljeno: 10. 05. 2017.

Tristotinjak mladih glazbenika, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, zborskim je zvukom ispunilo svaki kutak velike dvorane Hrvatskoga glazbenog zavoda u Zagrebu, prestižne glazbene ustanove stoljetne tradicije u koju je svakome glazbeniku svaki put čast kročiti. Bilo je to prošle srijede, 3. svibnja, kada su se zborovi triju glazbenih škola iz različitih krajeva Hrvatske združili u zajedničkom glazbenom i humanitarnom projektu koji je organiziralo Glazbeno učilište Elly Bašić iz Zagreba.

U toj svečanoj večeri pjevali su Dječji zbor i Zbor srednje škole Glazbene škole Slavonski Brod (dirigentica prof. Danijela Božičević), Zbor Umjetničke škole Poreč (dirigentica prof. Marijana Jurković Gulić) te Zbor osnovne i Zbor srednje škole Glazbenog učilišta Elly Bašić (dirigenti prof. Stipe Sliško i prof. Boris Klarić). U nekoliko izvedbi pridružio im se Ansambl bivših i sadašnjih učenika GU Elly Bašić. Večer je imala humanitarni karakter, jer su se posjetitelji svojim prilogom pridružili akciji Škole za Afriku pod pokroviteljstvom UNICEF-a.

Zajednička izvedba skladbi All praise to Thee Thomasa Tallisa i Como la cigarra Marije E. Walsh pružila je veličanstven završetak uspješnog glazbenog druženja. Bravo za sve sudionike!

Kako je bilo u očekivanju nastupa, na samome koncertu, na predstavljanju knjige u GU Elly Bašić koju smo posjetili - pogledajte u galeriji fotografija.

« Vrati se na prethodnu stranicu